Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

Прокуратура оскаржує запобіжний захід у виді домашнього арешту водію, підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП, наполягаючи на застосуванні тримання під вартою

                       

Сьогодні, 17 березня, прокуратурою Миколаївської області до Миколаївського апеляційного суду подано скаргу на ухвалу суду першої інстанції щодо застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту водію автомобіля Range Rover, підозрюваному у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події. 

Водій підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення  правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть).

Нагадаємо, що 24 лютого цього року, на перетині пр. Центрального та вул. Московської у м. Миколаєві, сталось зіткнення автомобіля Range Rover з маршрутним таксі № 89 ГАЗель Рута, за кермом якого перебував 64-річний місцевий мешканець. Внаслідок зіткнення мікроавтобус перекинувся. До лікарні госпіталізовано четверо людей, у тому числі обидва водії транспортних засобів, а також двоє пасажирок, одна з яких померла.

У ході досудового розслідування подано клопотання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  Однак ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва до особи застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

З огляду на тяжкість скоєного кримінального правопорушення та наявні ризики прокуратура не погодилася із таким рішенням та подала скаргу до апеляційної інстанції. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1472