Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Повідомлено про підозру службовій особі державного сільгосппідприємства у заволодінні майном установи на понад півмільйона гривень

                                         

Сьогодні, 27 березня, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів та за погодженням з процесуальним керівником прокуратури області слідчими Слідчого управління Головно ГУНП в Миколаївській області повідомлено про підозру головному інженеру Державного сільськогосподарського підприємства, який, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів близько 100 тонами врожаю соняшника.

За версією слідства, службовець, на початку вересня 2019 року з метою заволодіння коштів отриманих від продажу врожаю соняшника організував його вивезення з полів державного підприємства на приватні підприємства із закупівлі сільськогосподарської продукції з метою подальшої реалізації.

Своїми протиправними діями службовець  спричинив збитки державі  на суму понад 500 тис грн.  

Йому повідомлено про підозру за ч.  5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах).

За клопотанням слідчого, погодженого з процесуальним керівником, судом накладено арешт на врожай соняшника, який належить державному підприємству. 

Триває слідство.  Встановлюються всі обставини скоєння злочину та інші особи, причетні до злочину.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1440