Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

Правоохоронці завершили розслідування щодо членів ОЗГ, яких підозрюють у постачанні неякісних та небезпечних продуктів до навчальних закладів Миколаєва

                         

Прокуратурою Миколаївської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи, яка постачала у  навчальні заклади м. Миколаєва неякісні та небезпечні молочні продукти.

У скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367,  ч. 3 ст.191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ст. 227, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191,  ч. 5 ст. 191 КК України обвинувачуються чотири особи, які діяли з  травня 2018 року у складі стійкого злочинного угруповання. Його створив та очолив житель м. Одеса, який залучив до злочинної діяльності свою дружину та знайомих з метою отримання прибутку від реалізації до навчальних закладів м. Миколаєва небезпечної та неякісної продукції під виглядом вершкового масла та сиру. 

Вказані особи шляхом складання та видачі офіційних документів  від імені  ТОВ «Айскомпані», ТОВ «Прод-Юг» та «Сонед» умисно ввели в обіг небезпечну та неякісну молочну продукцію на суму майже три мільйони гривень, забезпечили її безперешкодне постачання до 120 навчальних закладів міста.  За 8 місяців їх злочинної діяльності понад 400 тис дітей харчувалося неякісною продукцією.

Згідно висновків експерта, зазначена продукція є небезпечною і шкідливою для здоров’я споживачів, особливо дітей, оскільки містить значну кількість жирних кислот, які здатні підвищувати рівень холестерину в крові, провокувати розвиток атеросклерозу, діабету, тромбозу кровоносних судин, захворювань серця, онкологічні захворювання, хворобу Альцгеймера, а також харчові отруєння.

При цьому члени ОЗГ заволоділи грошовими коштами комунального виробничого підприємства на загальну суму понад 2,5 млн. та вчинили замах на заволодіння коштів на суму 400 тис грн.

З метою забезпечення кримінального провадження накладено арешт на рахунки ТОВ «Прод-Юг» та ТОВ «Сонед» на загальну суму 3,9 млн грн.

В той же час, під час розслідування встановлено що, екс-керівник Комунального виробничого підприємства по організації харчування в навчальних закладах, неналежним чином виконуючи свої службові обов'язки внаслідок несумлінного ставлення до них, не здійснив контроль та не вжив заходів щодо проведення належного приймання продуктів харчування від постачальників, внаслідок чого більше 15 тон небезпечної та неякісної молочної продукції було поставлено до мережі навчальних закладів міста Миколаєва та використовувалась для харчування дітей.

Внаслідок чого, місцевому бюджету завдано збитків на суму більше 2,2 млн. грн.

Його дії кваліфіковано за ч. 2  ст. 367, ч. 3 ст. 191,  ч. 1 ст. 366 КК України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1665