Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Тарас Дунас: одним із пріоритетом у протидії злочинності в умовах COVID-19 є дієва співпраця між правоохоронними органами

                               

Прокурор Миколаївської області Тарас Дунас провів робочі зустрічі із керівниками Миколаївських місцевих прокуратур № 1 та № 2, Баштанської, Вознесенської та Первомайської місцевих прокуратур щодо координації діяльності по боротьбі із злочинністю в умовах коронавірусної хвороби (COVID-19).

Мова йшла про особливості організації та порядку роботи правоохоронних органів в умовах карантину, запобігання поширенню серед працівників прокуратури коронавірусної хвороби, посилення заходів санітарного контролю в адміністративних приміщеннях, дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Передусім Тарас Дунас зазначив, що заходи, які проводяться з попередження розповсюдження коронавірусної хвороби, не повинні зупиняти процес виконання конституційних функцій органів прокуратури області. «Повинна бути дієва співпраця між правоохоронними органами у протидії злочинності в умовах COVID-19. Продовжуємо здійснювати свої процесуальні повноваження, щоб розслідування кожного злочину не було безпідставно зупинено. Реалізуючи вимоги ст.25 Закону України «Про прокуратуру», необхідно звернути увагу на дотримання прав неповнолітніх, боротьбу з наркозлочинністю, незаконною реалізацією підакцизних товарів, протидію домашньому насильству. Протидіємо шахрайствам, які  останнім часом набули актуальності», - наголосив прокурор області.

Особливу увагу приділено стану злочинності на території міст Миколаєва, Первомайська, Вознесенська, саме в цих містах вчиняється найбільша кількість злочинів.

Тарас Дунас наголосив на посиленні контролю за дотриманням вимог законодавства, спрямованих  на протидію та запобігання поширення короновірусної хвороби, акцентувавши увагу на змінах до ст.325 КК України щодо підвищення кримінальної відповідальності за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.  

Очільник відомства закликав керівників місцевих прокуратура невідкладно вжити заходи до забезпечення працівників прокуратури засобами індивідуального захисту, проведення  температурного та візуального огляду працівників і відвідувачів, обмежити проведення заходів за участі п’яти і більше осіб.

Також нагадав, що в органах прокуратури тимчасово призупинено особистий прийом громадян,  заяви і звернення приймаються у письмовій та електронній  формі. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1320