Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

Завдяки вжитим правоохоронними органами заходам координаційного характеру покращено боротьбу із злочинністю, що значно вплинуло на криміногенну ситуацію на Миколаївщині (ДІАГРАМИ)

                               

Ті скоординовані заходи по боротьбі зі злочинністю, які були запропоновані керівництвом прокуратури Миколаївської області, дали реальні результати. Позитивно оцінюємо роботу керівників управлінь Служби Безпеки України в області, Нацполіції в області, патрульної поліції в області, а також  управління стратегічних розслідувань  Нацполіції в області, територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Миколаєві, які підтримали дієві заходи щодо протидії злочинності на теренах Миколаївщини. 

Так, упродовж І кварталу 2020 року зменшилась кількість особливо тяжких кримінальних правопорушень на 34,4% та тяжких кримінальних правопорушень на 10,9%. Зменшилося число вбивств на 54,5% (з 11 до 5), тяжких тілесних ушкоджень на 16,7% з 18 до 15. Не розкритими залишаються два вбивства.

Спостерігається і в цьому році тенденція до зниження «вуличної злочинності», зокрема, на 33 % зменшилась кількість вчинення грабежів, квартирних крадіжок на 59,2%, крадіжок з автомобілів – на 49,5 %.  

 

 

Суттєво покращилась ситуація з виявлення латентних злочинів, зокрема таких як незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, кількість таких облікованих злочинів збільшилась з 78 до 151, або на 93,6%.

 

 

За наслідками вжитих заходів правоохоронними органами регіону виявлено 5 злочинних угруповань у складі 21 особи, якими вчинено 42 кримінальних правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, шахрайство та у бюджетній сфері (за 3 місяці 2019 року – 4 угруповання щодо 14 осіб), з яких стосовно 2 злочинних угруповань у складі  9 осіб обвинувальні акти скеровано до суду.

Значного позитиву досягнуто при розкритті кримінальних правопорушень. За підсумками 1 кварталу поточного року Миколаївщина займає 3 місце по розкриттю злочинів серед інших регіонів за остаточними результатами досудового розслідування.

 

Не зупиняємось в наполегливій роботі у боротьбі зі злочинністю у регіоні та розуміємо, що про заспокоєння говорити рано, якщо хоча б один злочин залишається нерозкритим, тому заповняємо, що надалі вживатимуться дієві заходи до розкриття всіх кримінальних правопорушень та перетворення Миколаївщини у безпечний регіон.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1576