Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

За втручання прокуратури об’єднаній територіальній громаді реально повернуто 56 га земель сільськогосподарського призначення

                      

1 квітня 2020 року Вознесенською місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання судового рішення про повернення у розпорядження Олександрівської об’єднаної територіальної громади Вознесенського району земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею  56 га вартістю понад 3 млн грн.

Вказані земельні ділянки у 1993 році надані фізичній особі на підставі державного акта на право постійного користування, проте у 2014 році особа померла, як наслідок, право користування припинилось, а земельні ділянки мали бути повернуті у розпорядження держави.

Однак, незважаючи на це, земельні ділянки використовувались  фермерським господарством за відсутності будь-якої правової підстави, що залишилось поза увагою відповідного органу виконавчої влади в сфері земельних відносин.

У зв’язку із чим місцева прокуратура відреагувала на порушення вимог законодавства та інтересів держави шляхом пред’явлення до суду позову про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом та повернення земельних ділянок, який. задоволено у повному обсязі. 

На теперішній час земельні ділянки за актами приймання-передачі повернені у розпорядження Олександрівської об’єднаної територіальної громади.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1439