Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2020

Чергову земельну ділянку сільськогосподарського призначення повернуто у власність об’єднаної територіальної громади

                       

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів в суді, органами прокуратури Миколаївської області  приділяється особлива увага вжиттю заходів, спрямованих на реальне виконання рішень суду, постановлених у справах за позовами прокурорів.

Так,  Первомайською місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 33 га вартістю 1,1 млн грн, розташованої в Арбузинському районі.  

Раніше судом у повному обсязі задоволено позов прокурора про зобов'язання  фермерське господарство повернути земельну ділянку у власність Арбузинської об’єднаної територіальної громади.

Підставою для пред’явлення позову стало те, що ділянка, в порушення вимог земельного законодавства тривалий час використовувалась фермерським господарством після смерті особи, якій вона надавалась в постійне користування. 

Відтак, завдяки вжитим місцевою прокуратурою заходам рішення суду реально виконано - зазначену земельну ділянку повернуто у власність держави, про що складено відповідний акт.

Загалом, упродовж І кварталу 2020 року Первомайською місцевою прокуратурою у земельній сфері подано до суду позовів в інтересах держави на суму 21,9 млн грн. 

За інформацією Первомайської місцевою прокуратурою

кількість переглядів: 1433