Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2020

Завдяки прокуратурі державі буде повернуто особливо цінні лісові землі на Кінбурнському півострові

                                                     

Миколаївський апеляційний суд підтвердив законність вимог Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та залишив без змін рішення Очаківського міськрайонного суду щодо повернення у власність держави особливо цінної лісової земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої  у межах прибережної захисної смуги Чорного моря на Кінбурнському півострові.

Суди обох інстанцій погодилися з доводами прокурора про те, що ділянка не могла бути передана у приватну власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, оскільки перебуває в межах земель державного лісового фонду, постійним користувачем яких є ДП «Очаківське лісомисливське господарство».

Повернення спірної ділянки до державної власності безперечно є відновленням суспільного інтересу, який полягає у захисті загальних інтересів у безпечному довкіллі, непогіршені екологічної ситуації, у використанні власності не на шкоду людині та суспільству, так як землі лісогосподарського призначення перебувають під посиленою правовою охороною держави.

Нагадаємо, що у травні 2018 року прокуратура Миколаївської області через суд повернула державі земельну ділянку площею 8 га на Кінбурнському півострові, де розташоване найбільше в Європі орхідне поле.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

 

кількість переглядів: 1347