Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2020

Апеляційний суд залишив без змін вирок у кримінальному провадженні щодо одержання екс-керівником міськрайонного відділу Державної виконавчої служби неправомірної вигоди у розмірі 15 тис грн

                          

У результаті активної позиції прокуратури області 07.04.2020 Миколаївським апеляційним судом залишено без задоволення апеляції сторони захисту на вирок суду першої інстанції, відповідно до якого до реальної міри покарання засуджено екс-керівника міськрайонного відділу Державної виконавчої служби за одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України). 

Нагадаємо, що 18 червня 2019 року вироком Очаківського міськрайонного суду колишнього начальника  відділу державної виконавчої служби Очаківського міськрайонного управління юстиції Миколаївської області засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією  майна за отримання неправомірної вигоди у розмірі 15 тис грн  від місцевого фермера за не виконання рішення Господарського суду Миколаївської області щодо повернення земельної ділянки у власність громади.

Також за вироком суду його позбавлено права обіймати керівні посади в державних органах та установах строком на 3 роки. 

Не дивлячись на довготривалий судовий розгляд кримінального провадження (у справі змінювалось 2 склади суду, обвинувачений постійно змінював захисників), прокурорами регіональної прокуратури, які підтримували державне обвинувачення, у повному обсязі доведені протиправні дії зазначеної службової особи. 

Відповідно до ч.2 ст. 532 КПК України, у разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

 

кількість переглядів: 1316