Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2020

Прокуратура оскаржила вирок стосовно 19-річної дівчини за замах на вбивство водія таксі з метою заволодіння його автомобілем

                          

За принципового реагування прокурорів Миколаївської місцевої прокуратури № 1 в апеляційному порядку переглянуто вирок стосовно двох жителів м. Миколаєва, 23-річного чоловіка та 19-річної дівчини, які обвинувачуються у замаху на вбивство водія таксі з метою заволодіння його автомобілем.

Установлено, що 5 лютого 2017 року в нічній час доби жінка та чоловік замовили «таксі». Під час руху автомобіля зловмисники, застосувавши фізичне насильство до водія таксі, намагалися незаконно заволодіти автомобілем «Хюндай Соната», однак, доведенню їх злочинного умислу до кінця завадив мешканець будинку, біля якого зупинилося «таксі» . На щастя, потерпілий зумів вискочити з автівки і відразу ж зателефонував до правоохоронців. .

Прокуратурою дії обидвох обвинувачених кваліфіковано за ч.2 ст.15 п.п.6, 12 ч.2 ст.115, ч.2ст.15 ч.3 ст.289 КК України, тобто закінчений замах на умисне вбивство, тобто - умисне протиправне позбавлення життя іншої людини, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та закінчений замах на незаконне заволодіння транспортним засобом, з застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого (угон), вчинений за попередньою змовою групою осіб.

Проте, незважаючи на неспростовні докази вини вказаних осіб, Центральний районний суд м. Миколаєва, підтримавши позицію прокуратури в частині покарання 23-річного хлопця, в той же час, виправдав 19-річну дівчину та прийняв рішення про зміну кваліфікації її дій, замінивши її на ч.1 ст.125, ч.1 ст.129 КК України (умисне легке тілесне ушкодження та погроза вбивством) та призначив обвинуваченій остаточне покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік та 6 місяців. При цьому, суд перерахувавши строк попереднього ув’язнення, звільнив обвинувачену з-під варти з зали суду.

У своїй ухвалі суд апеляційної інстанції серед іншого зазначив, що судом першої інстанції допущена невідповідність висновків суду, викладених у судовому рішенні, фактичним обставинам кримінального провадження.

Колегія суддів Миколаївського апеляційного суду, погодилась з доводами прокурора, вирок суду першої інстанції скасувала та призначила новий розгляд в суді першої інстанції у новому складі суду.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 1802