Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2020

Прокуратура через суд вимагає стягнути з недобросовісного підрядника 10,8 млн грн до бюджету за невиконання умов договору щодо будівництва дитячого будинку сімейного типу

                             

Ювенальні прокурори постійно тримають у полі зору питання законності використання бюджетних коштів у сфері охорони дитинства.

Зокрема, Вознесенська місцева прокуратура в інтересах держави до Господарського суду Миколаївської області заявила позов про розірвання договору підряду на будівництва дитячого будинку сімейного типу у м. Вознесенськ, повернення невикористаного авансу та сплати штрафних санкцій на загальну суму 10,8 млн. грн.

Прокуратура виявила, що у грудні 2018 року, за результатами відкритих торгів, управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради уклало з підприємством договір підряду на будівництво, завершення якого передбачалось до вересня 2019 року.  Згідно  з умовами договору, на рахунок підрядника перераховано 100% вартості будівельних робіт.

Однак підрядник не дотримався взятих на себе зобов’язань та умов договору підряду. Зокрема, ним в указаний строк роботи виконано лише на суму 1,3 млн грн, на рахунок замовника невикористану частину авансу  не повернуто. У зв’язку з чим, за неналежне виконання умов договору підряднику нараховано штрафні санкції.

Реагуючи на порушення та враховуючи споглядацьку позицію органу місцевого самоврядування, місцева прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом. 
 

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1475