Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2020

Прокуратура вимагає повернути психоневрологічному інтернату земельну ділянку вартістю 8 млн грн

                     

Заступник керівника Вознесенської місцевої прокуратури звернувся до Господарського суду області з позовною заявою до Новосвітлівського психоневрологічного інтернату та фермерського господарства про визнання недійсним договору про спільну діяльність та повернення у користування інтернатного закладу земельної ділянки площею 147,29 га вартістю 8 млн. грн, що розташована на території Веселинівського району.

Зокрема, у 2019 році між інтернатом та фермерським господарством укладено договір про здійснення спільної діяльності при вирощуванні сільськогосподарських культур.

З аналізу умов вказаного договору вбачається, що господарству фактично передано в оренду вказані землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з метою отримання прибутку. Крім того, інтернатний заклад не наділений повноваженнями щодо передачі землі в оренду.

Незаконна передача земель державної форми власності в оренду сприяє тінізації аграрного сектору економіки та завдає істотної шкоди інтересам держави у сфері ефективного використання земельних ресурсів.

Реагуючи на зазначені порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

Це вже не перший випадок, коли заклади надають землі в оренду, приховавши їх під договір про здійснення спільної діяльності, звертаємось до органів державної влади щодо вжиття відповідних заходів реагування на зазначені факти.


За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1439