Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2020

У І кварталі 2020 року до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 3 злочинних угруповань, якими вчинено 27 кримінальних правопорушень (ІНФОГРАФІКА)

                             

Наслідком спільної скоординованої роботи керівників прокуратури Миколаївської Управління Служби Безпеки України в області, ГУ Нацполіції в області є активізація протидії організованій злочинності, що дала позитивний результат.  

Так, за наслідками вжитих правоохоронними органами регіону заходів у І кварталі 2020 року скеровано до суду  обвинувальні акти стосовно 3 злочинних угруповань у складі 13 осіб, якими вчинено 27 кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, шахрайства та у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

 

Зокрема, завершено розслідування та скеровано до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження   стосовно 3 членів організованої групи та ще однієї особи, які з травня 2018 року по лютий 2019 року займались постачанням і реалізацією навчальним закладам м. Миколаєва небезпечної та неякісної продукції під виглядом вершкового масла та сиру. Вказані особи шляхом складання та видачі офіційних документів - видаткових, товарно-транспортних і податкових накладних від імені суб’єктів підприємницької діяльності умисно ввели в обіг небезпечну та неякісну продукцію, що забезпечило її безперешкодне постачання до навчальних закладів на суму майже 3 млн. грн (ч.1 ст.366, ч.2 ст.367, ч.3 ст.28 - ч.1 ст.366, ч.3 ст.28 - ст.227, ч.2 ст.15 - ч.5 ст.191, ч.5 ст.191 КК України).

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи,    які шляхом обману заволоділи грошовими коштами 19 потерпілих на загальну суму 573 тис. грн., які мали на меті придбати транспортні засоби ( ч.4 ст.190 КК України).

Скеровано  до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які у складі організованої групи незаконно посіяли та вирощували рослини роду конопель на дачній ділянці одного із садівничих товариств області ( ч.3 ст.28, ч.2 ст.310 КК України).

Крім того, виявлено злочинну групу із корумпованими зв’язками у правоохоронному органі. Зокрема, повідомлено про підозру 3 членам організованої групи,  які займались виробництвом, перевезенням і зберіганням з метою збуту, та збутом на території м. Миколаєва «амфетаміну», а також інспектору управління патрульної поліції в Миколаївській області,  який прикривав їх злочинну діяльність  (за ч.3 ст.307, ч.5 ст.27 - ч.3 ст.307, ч.2 ст.307 КК України).

Після завершення виконання у кримінальному провадженні усіх призначених судових експертизи, буде вирішено питання щодо виконання вимог ст.290 КПК України та направлення обвинувального акту до суду.

Також, на цей час у кримінальному проваджені стосовно 5 членів міжрегіональної організованої групи, які збували на території міст Миколаєва і Одеси наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби «метадон» і «димедрол», шляхом здійснення так званих «закладок», триває виконання вимог  ст.290 КПК України.

Вжито заходів до розгляду судом кримінального провадження стосовно організованої групи. Зокрема, вироком Корабельного районного суду м. Миколаєва від 13.02.2020 підтверджено наявність в діях 4 осіб кваліфікуючої ознаки «вчинення злочину у складі організованої групи», останніх визнано винними за ч.3 ст.307, ч.3 ст.311,  ч.2 ст.317 КК України та призначено їм покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією ½ майна.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1279