Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2020

Прокуратурою області забезпечено належну реалізацію конституційних повноважень щодо підтримання публічного обвинувачення в суді (ДІАГРАМИ)

                      

Упродовж  поточного року судами першої інстанції області за участі прокурів розглянуто 757 кримінальних проваджень, з них 555 кримінальних проваджень із постановленням обвинувального вироку.

Судами області продовжує широко використовуватись інститут угод у кримінальному провадженні, зокрема, у поточному році ухвалено 145 вироків на підставі угод, з них 56 - про примирення, 89 – про визнання винуватості.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прокурорами в апеляційному порядку оскаржено  судові рішення стосовно 74 осіб, в тому числі вироки стосовно 47 осіб.  Забезпечено участь прокурора в апеляційному перегляді 126 кримінальних проваджень.

За апеляційними скаргами прокурорів у кримінальних провадженнях скасовано та змінено вироки стосовно 25 осіб. При цьому щодо 10 осіб після скасування незаконних судових рішень за апеляційними скаргами прокурорів ухвалено нові вироки судом апеляційної інстанції. Якість апеляційного реагування прокурорів на вироки складає 80,6% та є вищою, ніж в середньому по державі (76,8%).  

Забезпечено належне касаційне реагування прокурорів на судові рішення у кримінальних провадженнях. Так, упродовж 3 місяців 2020 року Верховним Судом за касаційними скаргами прокурорів та інших учасників процесу за чинним КПК України всього переглянуто судові рішення стосовно 9 осіб,  з яких стосовно 7 за касаційними скаргами прокурорів, стосовно 2– інших учасників.

Таким чином, касаційна практика по Миколаївській області за 3 місяці 2020 року становить 77,8%, що вище середнього показника по Україні (55,6%) та значно вище, ніж рівень касаційної практики за 1 квартал минулого року (44,4%).

Управління підтримання обвинувачення в суді

 

кількість переглядів: 1518