Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2020

Прокурорами вжито вичерпних заходів щодо задоволення обґрунтованих звернень і реального поновлення порушених прав (ДІАГРАМИ)

                             

Ужиті організаційні та практичні заходи, зміна повноважень органів прокуратури, а також проведена серед населення роз’яснювальна робота  сприяли у цілому поліпшенню роботи зі зверненнями.

Упродовж І кварталу 2020 року до органів прокуратури області всього надійшло майже три тисячі звернень.

З яких, вирішено – 623 звернення (17 місце по державі), направлено до інших відомств для вирішення – 389, повернуто заявникам або залишено без розгляду – 28, направлено підпорядкованим (іншим) прокурорам – 1319, виключено з обліку звернень, у зв’язку із внесенням до ЄРДР – 22, перебувало у залишку на кінець звітного періоду – 47.

 
За категоріями вирішених, найбільше надійшло звернень з питань досудового розслідування – 422, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 28, з питань участі у кримінальному провадженні в суді – 11, з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 12, про права дітей – 5, з питань додержання законодавства при виконанні рішень судів та інших органів – 5.
З числа вирішених органами прокуратури області, задоволено – 10 звернень. Усі задоволені звернення були з питань досудового розслідування, а саме 6 – стосувалися фактів винесення слідчими поліції передчасних постанов про закриття кримінального провадження, 3 – вжиття заходів щодо активізації досудового розслідування у кримінальних провадженнях та одне - щодо ознайомлення з матеріалами кримінального провадження в частині, яка стосується цивільного позову.

Випадків порушень у І кварталі поточного року порядку та строків розгляду звернень не допущено.

На особистому прийомі прийнято 208 громадян з письмовими зверненнями. Зокрема, у Миколаївській місцевій прокуратурі – 68, Миколаївській місцевій прокуратурі №2 – 26, Баштанській місцевій прокуратурі – 11, Вознесенській місцевій прокуратурі – 12, Первомайській місцевій прокуратурі – 36, прокуратурі області - 55.

Упродовж І кварталу 2020 року до органів прокуратури області надійшло 24 запити на публічну інформацію. Усі запити надійшли від громадян. Зокрема, до Первомайської місцевої прокуратури – 22; апарату прокуратури області та Миколаївської місцевої прокуратури №1 – по одному; Миколаївської місцевої прокуратури №2, Баштанської та Вознесенської місцевих прокуратур запити не надходили.

За результатами, на 2 запити надано інформацію (прокуратура області та Миколаївська місцева прокуратура №1), у 22 запитах запитувачам роз’яснено норми законодавства про доступ до публічної інформації, 1 запит скеровано для організації розгляду належним розпорядникам інформації.
 
Випадків відмови запитувачам у наданні інформації з підстав, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації», не було.
При цьому, рішення, дії чи бездіяльність прокуратури області та  підпорядкованих прокурорів з питань забезпечення доступу до публічної інформації не оскаржувались.

 

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів

кількість переглядів: 1392