Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2020

За втручання прокуратури фермер сплатив до бюджету майже 600 тис грн збитків, завданих самовільним використанням землі

                           

Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 затверджено обвинувальний акт стосовно голови одного із фермерських господарств за самовільне зайняття трьох земельних ділянок державної власності загальною площею 490 га в межах території Білозірської сільської ради у Вітовському районі, які відносяться до особливо цінних земель (ч.2 ст.197-1 КК України).

Раніше засоби масової інформації неодноразово висвітлювали перебіг подій  цієї ситуації https://novosti-n.org/news/read/175819.html#1,  https://novosti-n.org/news/read/177896.html#3 . 

За версію слідства, навесні 2019 року вказана особа, діючи всупереч вимогам Земельного кодексу України, відповідно до якого право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав, самовільно зайняв зазначені земельні ділянки.

Як наслідок, протиправними діями спричинено державі  шкоду у розмірі майже 600 тис. грн.

Крім того, у ході проведення огляду місця події на земельних ділянках виявлено посіви соняшника, які визнано речовим доказом та передано для подальшої реалізації.

Під час розслідування обвинуваченим шкода у розмірі майже 600 тис грн сплачена до бюджету. Крім того, до бюджету також  сплачено  майже 2,6 млн. грн, отримані від реалізації соняшника.

Органи прокуратура області і надалі будуть принципово реагувати на незаконні оборудки із землею відповідно до вимог діючого законодавства України. Принагідно зазначимо, що з 2016 року завдяки скоординованим діям правоохоронцями не допущено на території регіону  жодного відкритого протистояння із захоплення землі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури  № 2

кількість переглядів: 1803