Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Правоохоронці Нового Бугу викрили нарколабораторію (ФОТО)

                             

У вівторок, 22 квітня 2020 року, завдяки належній координації роботи  Новобузького відділу Баштанської місцевої прокуратури та Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області виявлено та задокументовано факт незаконного виробництва та виготовлення психотропних речовин обіг яких обмежено  – амфетаміну.

Так, 28-річний  мешканець м. Новий Буг, в домашніх умовах спробував налагодити виробництво наркотичної речовини.

В приміщенні гаражу за місцем власного проживання чоловік влаштував своєрідну міні-лабораторію. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили банки, колби з речовинами для проведення хімічних реакцій, пробірки, розчинники, шприці із вмістом речовини білого кольору, пакети з сухою речовиною зеленого кольору, а також електронні ваги, та інші приладдя для виготовлення наркотичних засобів.

Відсутність спеціальної освіти не завадила «наркоділку» займатися виготовленням наркотичної речовини. 

На даний час вирішується питання щодо призначення хімічної експертизи по вилученим наркотичним засобам.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, та зберігання наркотичних засобів без мети збуту), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

За результатами проведених судових експертиз буде вирішено питання щодо остаточної кваліфікації дій особи, причетної до вчинення злочину.

Розслідування триває, перевіряється інформація щодо можливості збуту наркосировини.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1414