Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Житель Новобузького району на присадибній ділянці вирощував коноплю (ФОТО)

                       

У середу, 22 квітня 2020 року, завдяки скоординованим Новобузьким відділом Баштанської місцевої прокуратури діям, слідчими СВ Новобузького відділу поліції  виявлено та задокументовано факт незаконного придбання, зберігання та вирощування  наркотичних засобів.

У ході проведеного санкціонованого судом обшуку на території домоволодіння 57-річного жителя с. Показне Новобузького району, в приміщені житлового будинку та господарських спорудах правоохоронцями було виявлено та вилучено близько 2 кг подрібненої сухої речовини із специфічним запахом коноплі, її насіння, пристрої для вживання  наркотичних засобів. Також на присадибній ділянці виявлено та вилучено 24 рослини зовні схожих на рослини роду конопель зі слідами обробітку.

Чоловік пояснив, що зілля вирощував та зберігав для власного вживання, не маючи на меті його збувати.

Наразі за вказаним фактом проводиться досудове розслідування. Попередня кваліфікація злочину - за ч.1 ст. 309, ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України "Незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів, без мети збуту", "посів або вирощування снотворного маку чи конопель".

За результатами проведених судових експертиз буде вирішено питання щодо остаточної кваліфікації дій особи, причетної до вчинення злочину.     

 

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури 

кількість переглядів: 1519