Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

Прокуратура вимагає повернути психоневрологічному інтернату земельну ділянку вартістю майже 7 млн грн

                            

Заступник керівника Баштанської місцевої прокуратури звернувся до Господарського суду області з позовною заявою до Баратівського психоневрологічного інтернату та одного з приватних підприємств Новобузького району про визнання недійсним договору про спільну діяльність та повернення у розпорядження держави, з правом постійного користування інтернатним закладом, земельної ділянки площею 247 га вартістю майже  7 млн.грн.

Підставою  для заявлення прокурором вказаного позову стало укладення відповідачами удаваного договору про спільну діяльність, яким приховано договір про оренду землі. Фактично,  приватному підприємству передавалась в оренду земля для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з метою отримання прибутку. 
 
Незаконна передача земель державної форми власності в оренду сприяє тінізації аграрного сектору економіки та завдає істотної шкоди інтересам держави у сфері ефективного використання земельних ресурсів.

Це вже не перший випадок, коли державні та комунальні заклади поза межами повноважень, фактично надають суб’єктам господарювання  землі в оренду, приховуючи це під різного роду правочини. 

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1737