Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

За апеляційною скаргою прокуратури В. Осетрова, підозрюваного у вимаганні грошей, відправлено в слідчий ізолятор

                         

Сьогодні, 24 квітня, ухвалою Миколаївського апеляційного задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та скасовано ухвалу суду першої інстанції щодо застосування більш м’якого запобіжного заходу одному із підозрюваних у вимаганні грошей у місцевого підприємця.

Як повідомлялось раніше, у січні поточного року затримано п'ятьох жителів м. Миколаєва, віком від 25 до 42 років, які вимагали у місцевого підприємця 660 тисяч гривень неіснуючого боргу.

За процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області, слідчими усім фігурантам повідомлено про підозру за ч.2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ході досудового розслідування подано клопотання щодо продовження застосування до підозрюваного В. Осетрова запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  Однак, ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва до особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 273 тис грн.

З огляду на тяжкість скоєного кримінального правопорушення та наявні ризики прокуратура не погодилася із таким рішенням та подала скаргу до апеляційної інстанції.

Миколаївський апеляційний суд на відкритому засіданні підтримав позицію прокуратури та відправив підозрюваного у Миколаївський слідчий ізолятор. 


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1580