Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

До 6 років позбавлення волі засуджено телефонного шахрая, який ошукав чотирьох літніх жінок на загальну суму понад 600 тис грн

                                  

Миколаївська місцева прокуратура № 2 підтримала публічне обвинувачення стосовно 29-річного жителя Сумської області за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 15 ч. 2 ст. 190, ч.2 та ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах).
 
Чоловік працював за звичною схемою «Ваш родич потрапив у поліцію». Телефонував і розповідав потерпілим, що потрібні гроші за не притягнення їх родичів до кримінальної відповідальності.

У такій спосіб влітку минулого року він ошукав чотирьох літніх жительок м Миколаєва на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Суд підтримав позицію прокуратури та призначив чоловіку покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Потерпілим задоволено цивільні позови щодо повернення їм коштів.

У черговий раз звертаємось до громадян!

  • У випадку отримання таких телефонних дзвінків, перш за все, не впадайте в паніку.
  • У жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.
  • Спробуйте як найскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.


За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1843