Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

Судитимуть дідуся за сексуальне насильство над 5-річною онукою

                           

Інгульським відділом Миколаївської місцевої прокуратури № 2 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного жителя м. Миколаєва, який вчинив сексуальне насильство стосовно 5-річної дівчинки.

За даними слідства, 18 листопада 2019 року підозрюваний, будучи дідусем потерпілої, скористався відсутністю сторонніх осіб та умисно вчинив  сексуальне насильство над дівчиною.

Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 153 КК України (насильницькі дії     сексуального характеру не пов’язані із проникненням в тіло іншої особи     (сексуальне насильство), вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти     років, незалежно від її добровільної згоди).

За вчинене йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Водночас, прокурором області затверджено Положення про відділ ювенальної юстиції прокуратури  Миколаївської області, відповідно до якого до основних завдань відділу віднесено забезпечення вимог кримінального процесуального закону у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені стосовно неповнолітніх, а також розпочатих у сфері охорони дитинства.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1750