Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2020

За службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, засуджено державного виконавця

                          

Прокурорами Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у суді під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні стосовно державного виконавця Южноукраїнського міського  відділу державної виконавчої служби  у вчинені  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що державний виконавець, без дозволу органу опіки та піклування або відповідного рішення суду, передав документи на продаж ½ частки арештованої квартири, в якій зареєстрована неповнолітня дитина.

У подальшому, квартиру вартістю понад 250 тис грн, було продано через систему електронних торгів, чим заподіяно тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам дитини.

22 квітня 2020 року вироком суду вказану особу визнано винною у скоєні злочину та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду державного виконавця на 2 роки  та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком в 1 рік.

Зазначене дає можливість батькам дитини ініціювати процес щодо повернення ½ частки квартири.

 За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2244