Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2020

За втручання прокуратури керівник комунального підприємства, винний у незаконному звільненні працівників, відшкодує установі завдані збитки у сумі майже 145 тис грн

                                             

28 квітня 2020 року Арбузинським районним судом в повному обсязі задоволено позов Первомайської місцевої прокуратури про стягнення з керівника комунального закладу охорони здоров’я м. Южноукраїнськ шкоди, завданої місцевому бюджету внаслідок незаконного звільнення працівників такого закладу, в сумі майже 145 тис грн.

Незаконність зазначених звільнень була підтверджена рішеннями Южноукраїнського міського суду з поновленням осіб на раніше займаних посадах та одночасним стягненням на їх користь з комунального закладу середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

На виконання судових рішень звільнених працівників  поновлено на відповідних посадах та сплачено їм за рахунок місцевого бюджету присуджені кошти.

Втім, особою, якою було допущено незаконне звільнення, сплачені кошти до бюджету повернуто не було, а Южноукраїнською міською радою питання про стягнення таких коштів у судовому порядку не ініціювалось, що стало підставою для звернення прокурором з відповідним позовом до суду.
 
 
За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1629