Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

Вироком суду зловмисника засуджено за незаконну порубку лісових насаджень

                              

Вознесенською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев у захисних, що заподіяло лісових насадженнях, що заподіяло тяжкі наслідки інтересам держави (ч.4 ст. 246 КК України).

У судовому засіданні прокурор надав беззаперечні докази, що у листопаді  2019 року житель Вознесенського району,  перебуваючи на території лісового урочища Тімірязєвка» Прибузького лісництва Вознесенського району, умисно, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, без лісорубного квитка здійснили незаконну порубку 39 дерев породи акація біла.

Внаслідок таких протиправних дій інтересам державного лісового господарства заподіяно шкоду на суму понад 110 тис. грн.

28 квітня 2020 року вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років зі звільненням від відбування покарання з випробуванням стром на 2 роки.

Також, задоволено позов в рамках кримінального провадження про стягнення з порушника шкоди в сумі понад 110 тис. грн. та застосовано спеціальну конфіскацію щодо речових доказів - бензопил належних порушнику.

Загалом, з початку року за результатами досудового розслідування 3 кримінальні провадження, пов’язані із незаконною порубкою лісу за ст. 246 КК України, з обвинувальними актами скеровано до суду.

 За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1432