Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

Прокуратура через суд вимагає стягнення до бюджету майже 4 млн грн за незаконне використання земельної ділянки

                                

Органи прокуратури Миколаївщини, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Так, Миколаївська місцева прокуратура №1 скерувала до Господарського суду міста Києва позовну заяву в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення коштів за використання земельної ділянки у Центральному районі м. Миколаєві без правовстановлюючих документів у сумі майже 4 млн. грн.

Встановлено, що товариство будучи власником майнового комплексу, розташованого  на земельній ділянці площею 5,7 га не вжило жодних заходів до оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку та упродовж двох років не сплачувало кошти за її використання.

Незважаючи на викладене, Миколаївською міською радою, як власником земель комунальної власності, зайнято споглядацьку позицію, не вжито дієвих заходів до усунення порушень земельного законодавства та стягнення коштів до місцевого бюджету.

З огляду на це, місцевою прокуратурою подано відповідний позов.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 1627