Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, який підозрюється у незаконному заволодінні квартирами померлих громадян

                       

Прокуратурою Миколаївської області затверджено обвинувальний акт стосовно адвоката, якому прокурором області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень,  передбачених ч.ч.3, 4 ст.190, ч. ч. 1,3 та 4 ст.358 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, виготовлення та використання підробленого документа, вчинене повторно).

За даними слідства, адвокат виготовляв та використовував завідомо підроблені документи щодо визнання права власності на квартири померлих громадян іншими особами, а саме  біржові угоди, рішення судів, виписував собі довіреності на представництво інтересів в нотаріальних та реєстраційних органах. У подальшому квартири були перереєстровані на третіх осіб, а потім реалізовані. Лише балансова вартість квартир складає понад 1 млн грн, коли ринкова вартість у рази вище.

Таким чином зловмисник вчинив 11 кримінальних правопорушень.

Обвинувальний акт скеровано до Заводського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1741