Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

За втручання прокуратури державі реально повернуто чергові землі сільськогосподарського призначення вартістю 117 тис грн

                                

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 забезпечено повне виконання рішень суду, яким задоволено позовні вимоги прокурора про повернення у власність держави двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 4 га вартістю 117 тис грн,  розташованих на території Веселинівського району.

Підставами для пред’явлення позовів до суду послугували факти подачі громадянами до органу, що розпоряджається землями сільськогосподарського призначення, недостовірної інформації про те, що вони не використали раніше своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарств.

У зв’язку з цим земельні ділянки незаконно вибули із земель державної власності,  оскільки кожен громадянин має право лише одноразово використати своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для певної категорії потреб.  

Прокуратура у судовому порядку домоглася визнання таких рішень незаконними та витребування ділянок у державну власність.

На сьогодні правовстановлюючі документи на землю скасовані, їх витребувано у власність держави, а державним реєстратором внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідні відомості.

Нагадаємо, наприкінці квітня поточного року за втручання прокуратури державі вже повернуто три аналогічні земельні ділянки.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1467