Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2020

Головний бухгалтер Миколаївського обласного будинку дитини підозрюється у заволодінні бюджетними коштами

                          

Під процесуальним керівництвом Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 повідомлено про підозру головному бухгалтеру комунального підприємства «Миколаївський обласний будинок дитини» у заволодінні бюджетними коштами.

За версією слідства, посадова особа, у період з жовтня 2019 по березень 2020 року, зловживаючи службовим становищем, на підставі наданих електронних документів із внесеними недостовірними відомостями безпідставно перерахувала на карткові рахунки бухгалтера та економіста цього підприємства грошові кошти установи у сумі понад 200 тис грн та незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі близько 500 тис грн, перерахувавши їх на власний картковий рахунок.

Незаконні дії головного бухгалтера органом досудового розслідування відповідно кваліфіковані як умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для інших фізичних осіб, використання службового становища та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно (ст.364 та ст.191 КК України).

На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про ініціювання перед слідчим суддею клопотання про відсторонення від посади підозрюваної та обрання запобіжного заходу.

Органом досудового розслідування перевіряються причетність інших посадових осіб до вчинення зазначеного злочину, в тому числі керівництва Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний будинок дитини».

Примітка: стаття 62 Конституції України передбачено, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1624