Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2020

Винесено вирок банді гастролерів, які скоювали квартирні крадіжки у Миколаєві

                             

Прокурорами Миколаївських місцевих прокуратур № 1 та № 2  підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно трьох громадян Грузії та жительки з Сумської області, які обкрадали помешкання житлових будинків та квартир у Інгульському та Заводському районах міста Миколаєва.

Стороною обвинувачення доведено, що у 2017 році зазначені особи прибули на територію Миколаївщини з метою вчинення ряду кримінальних правопорушень. Упродовж 7 місяців зловмисники скоювали квартирні крадіжки та крадіжки з проникненням у житлові приміщення жителів обласного центру.

Органом досудового розслідування задокументовано та встановлено причетність зазначених осіб до 20 таких фактів.   З помешкань завжди намагалися забирати якомога більше цінних речей: коштовностей, виробів з хутра, ювелірних виробів, грошових коштів на загальну суму понад 4  млн. грн.

Зазначена подія набула значного суспільного резонансу серед жителів міста.

Затримали їх всіх «на гарячому» після чергової крадіжки з квартири на території одного з районів м. Миколаєва. У крадіїв вилучено речові докази, які вони не встигли збути.

Їх дії кваліфіковано   за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185, ч. ч. 3, 4, 5 ст. 185 КК України, а саме таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому, вчинена у великих та особливо великих розмірах, повторно за попередньою змовою групою осіб.

12 травня 2020 колегією суддів Заводського районного суду м. Миколаєва з урахуванням позиції сторони обвинувачення зловмисників визнано винними у вказаних кримінальних правопорушеннях та призначено покарання 36-літньому і 28-літньому громадянам Грузії у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього їх майна, 24-літній громадянці України (жінці одного з обвинувачених) 8 років позбавлення волі, 59-річному обвинуваченому -  6 років позбавлення волі.

 За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1536