Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

Повідомлено про підозру підприємцю, який самовільно зайняв землі енергетики

                                   

12 травня 2020 року  під процесуальним керівництвом Первомайської місцевої прокуратури приватному підприємцю - жителю Арбузинського району, повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земель в охоронній зоні).

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець у період з 2019 року по 2020 рік, достовірно знаючи про відсутність відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу у його власність або надання у користування земельної ділянки державної форми власності та наявність на її території об'єктів повітряних електричних мереж з визначеними охоронними зонами, самовільно зайняв та земельну ділянку та здійснив розорювання земельного покрову під опорами лінії напруги 750 кВт Дніпровська та Вінницька, які перебувають у власності держави в особі відокремленого підрозділу «Південна електроенергетична система» ПАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго». 

Слід зазначити, що постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 1997 року № 209  Правила охорони електричних мереж запроваджуються з метою забезпечення збереження електричних мереж, створення належних умов їх експлуатації та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 1460