Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

Боротьба зі свавільною забудовою історичного центру Миколаєва триває…

                         

Встановлено, що рішенням контролюючого органу в сфері містобудування розпочато процес припинення незаконного будівництва в історичному центрі міста.

Проте, суб’єкт господарювання не погодившись з рішенням державного органу про скасування наданих йому умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва, оскаржив його до суду. Під час розгляду справи, судом в якості забезпечення позову зупинено дію відповідного рішення та, як наслідок, створено умови для продовження будівництва елітної багатоповерхівки в центрі міста Миколаєва.

У зв’язку із невжиттям органом контролю заходів до оскарження зазначеного незаконного судового рішення, прокуратурою області ухвалу суду про забезпечення позову оскаржено.

За наслідками розгляду скарги прокурора, суд апеляційної інстанції скасував заходи забезпечення позову та вказав, що зупинення дії оскаржуваного рішення фактично надає можливість здійснювати незаконну забудову історичної частини міста, що є протиправним.

Прокуратурою області і надалі вживатимуться заходи представницького характеру з метою недопущення свавільної забудови міста Миколаєва.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1335