Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2020

Суд підтримав позицію прокуратури та засудив жителя Єланця за розбійний напад на свою 83-річну сусідку до 8 років тюрми

                         

Завдяки наполегливій позиції публічного обвинувачення, яке підтримувалось прокурорами Єланецького відділу Вознесенської місцевої прокуратури, доведено вину 33-річного жителя смт. Єланець, який в січні 2018 року вчинив розбійний напад на літню сусідку.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 11 січня 2018 року зловмисник проник до будинку своєї 83-річної сусідки, де з погрозою застосування фізичного насильства та використанням холодної зброї - бити, намагався заволодіти грошовими коштами, але не знайшовши їх, заволодів особистим майном потерпілої. 

Вироком суду від 05.12.2018 розбійника визнано винним та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак, за апеляцією останнього вказаний вирок скасовано та кримінальне провадження направлено на новий судовий розгляд.  

Під час нового судового розгляду в суді першої інстанції нападник, до речі раніше вже судимий за розбій, свою вину не визнав та намагався уникнути кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжкого злочину шляхом орієнтування суду на визнання недопустимими доказів наданих прокурором. Однак, всі доводи сторони захисту щодо їх недопустимості стороною обвинувачення спростовано.

Суд погодився з позицією прокурора та ухвалив обвинувальний вирок, яким зловмисника визнав винним за ч. 3 ст. 187 та ч. 2 ст. 263 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу – розбій, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло, носіння холодної зброї) та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також стягнув з нападника на користь потерпілої моральну та матеріальну шкоду на загальну суму 55 тис.грн.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1483