Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

Повідомлено про підозру трьом поліцейським та курсанту, які побили громадянина

                        

27 та 28 травня 2020 року за процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області, з урахуванням зібраних беззаперечних доказів, слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, повідомлено про підозру трьом працівникам Вітовського відділення поліції Корабельного ВП ГУ Нацполіції в Миколаївській області – начальнику відділу, начальнику та оперуповноваженому сектору карного розшуку та курсанту Національної академії внутрішніх справ,за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством, що ображають особисту гідність потерпілого). 

За даними слідства, 21 квітня 2020 року підозрювані, у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 188-1 КК України, побили жителя м. Миколаєва, намагаючись  встановити реального власника майнінг ферми. У результаті дій підозрюваних, згідно висновку есперта, потерпілий отримав легкі  тілесні ушкодження, що призвели до короткочасного розладу здоров’я.

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів, а також відсторонення їх від займаних посад.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Миколаївської області.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 
кількість переглядів: 1734