Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

У регіональній прокуратурі обговорили проблемні питання в організації роботи з розгляду звернень та запитів (ФОТО)

                             

Сьогодні, 28 травня 2020 року, у прокуратурі Миколаївської області відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів  у режимі конферец-зв’язку проведено навчально-методичний семінар на тему: «Проблемні питання  розгляду звернень та запитів в органах прокуратури», участь в якому взяли регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Світлана Одінцова,  керівники структурних підрозділів прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники, заступники та начальники відділів місцевих прокуратур.

Вказаний навчальний захід організовано з метою підвищення якості розгляду звернень громадян в органах прокуратури області.

Відкриваючи семінар, т.в.о. прокурора області Анатолій Жмура наголосив, що одним з важливих аспектів діяльності органів прокуратури  є вміння належним чином організувати особистий прийом громадян, якісний та своєчасний розгляд  їх звернень, реагування на порушення вимог законодавства та поновлення порушених прав громадян. 

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Світлана Перебийніс  висвітлила питання ролі Уповноваженого Верховної Ради України у забезпеченні дотримання конституційних прав громадян на звернення та доступу до публічної інформації. Зазначила типові порушення, які допускаються розпорядниками публічної інформації при розгляді запитів на інформацію та побажала неухильно дотримуватись органами прокуратури, як розпорядниками інформації, положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».

У продовження теми, начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів Тетяна Опанасенко наголосила на проблемних питаннях з розгляду та вирішення звернень і запитів в органах прокуратури.

Із початку року до органів прокуратури області надійшло понад 6 тисяч звернень громадян, з яких 4 тисячі надійшло до регіональної прокуратури. 

З приводу організації та порядку здійснення особистого прийому громадян в органах прокуратури повідомив начальник відділу організаційного та правового забезпечення  Володимир Яценко.

Начальник відділу документального забезпечення прокуратури Миколаївської області Інна Гладка акцентувала увагу учасників семінару на особливостях організації діловодства за зверненнями громадян та юридичних осіб.

Учасники семінару взяли активну участь у обговоренні проблемних питань розгляду звернень в органах прокуратури, форм та методів здійснення контролю за дотриманням порядку і строків розгляду депутатських звернень і запитів.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1333