Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Судитимуть чотирьох членів злочинної групи, які вимагали грошові кошти та майно у місцевого підприємця (ФОТО)

                    

Під належним процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, за оперативного супроводження УСР в Миколаївській області ДСР НП України, слідчими СУ ГУ НП в Миколаївській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної організованої групи, члени якої вимагали грошові кошти та майно у місцевого підприємця та незаконно позбавили його волі (ч.4 ст.189, ч.3 ст.146 КК України).

За версією слідства, злочинна група, до складу якої входило четверо жителів м. Миколаєва, віком від 24 до 27 років, зорганізувавшись у стійку злочинну групу, в період з листопада минулого року по січень поточного року, із застосуванням насильства та незаконного позбавлення волі, вимагали у потерпілого, місцевого приватного підприємця, грошові кошти та майно в рахунок погашення неіснуючого боргу, спричинивши останньому збитки на загальну суму 119 тис грн.

24 січня 2020 року їх злочинну діяльність було припинено правоохоронцями.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно усіх фігурантів кримінального провадження направлено до Центрального районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Санкція ч.4 ст.189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна, а ч.3 ст.146 КК України - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Зазначимо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1470