Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Повідомлено про підозру представнику підрядника, інженеру технічного нагляду та посадовій особі Первомайської міської ради, які незаконно привласнили 278 тис грн бюджетних коштів

                            

Установлено, що у вересні 2019 року між Первомайською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям у м. Первомайськ.

Представник підрядника – майстер підприємства,  маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.  

Після цього, підприємець, який здійснював технічний нагляд за будівництвом вказаного майданчику, достовірно знаючи, що представник підрядника вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, підписав його.  

Відповідальна особа Первомайської міської ради також знала, що представник підрядника вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, проте підписала його. В результаті зазначеного, на підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства перераховано бюджетні кошти в якості оплати за виконані роботи.  

Згідно висновку судової економічної експертизи, загальна вартість завищення обсягу виконаних підрядних робіт склала суму 278 тисяч грн.

30 травня 2020 року, під процесуальним керівництвом Первомайської місцевої прокуратури повідомлено про підозру майстру товариства з обмеженою відповідальністю у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч.2 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), підприємцю -  за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах, та пособництво у підробленні офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки), посадовій особі міськради – за ч. 2 ст. 191,  ч.1 ст.366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та підроблення офіційних документів).

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1711