Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

Прокурори Миколаївщини продовжують підвищувати свій фаховий рівень у сфері представницької діяльності (ФОТО)

                              

Не дивлячись на те, що реформування органів прокуратури триває, основні напрямки їх роботи повинні бути організовані та здійснюватись  відповідно до  викликів суспільства та нових стандартів.

Задля відпрацювання єдиних підходів  при здійсненні представницької діяльності Офісом Генерального прокурора з працівниками регіональних прокуратур проведено онлайн-семінар на тему: «Стратегія розвитку діяльності органів прокуратури з представництва інтересів держави в суді та протидії корупції з урахуванням нових стандартів».

Основним меседжем, який намагалися донести учасники семінару – прокурор поза кримінальною юстицією є  дієвим та ефективним, а у багатьох випадках - єдиним  суб’єктом  відновлення порушених державних інтересів.

Під час дискусії окреслено вектори та стандарти здійснення представницької діяльності, звернуто увагу на  можливі порушення  у бюджетній сфері, у сфері державної та комунальної власності, довкілля та, з урахуванням мінливої судової практики, змодельовано способи їх захисту.

У свою чергу галузевим управлінням прокуратури області з працівниками місцевих прокуратур у онлайн-режимі проведено навчальний захід щодо застосування містобудівного законодавства та  реагування на ймовірні порушення.

Під час виступів, прокурорами відділу організації представництва в суді та при виконанні судових рішень управління Ольгою Лукащук та Світланою Волкожою вказано на можливі джерела інформаційного забезпечення органів прокуратури, наглядно продемонстровано порядок  опрацювання даних з  державних реєстрів, сайтів органів державної влади та місцевого самоврядування, звернуто увагу на ймовірні порушення містобудівного законодавства, можливі способи реагування засобами представницької діяльності та своєчасне виконання судових рішень.

Так, упродовж 5 місяців поточного року судами відкриті провадження за позовами прокурорів на суму 284,5 млн  грн  проти 248,6 млн. грн. у першому півріччі 2019 року, ініційовано повернення державі та громадам майже 700 га незаконно вилучених земель різних категорій.

Судами розглянуто та задоволено 44 позови прокурорів на загальну суму понад 6,5 млн. грн, у власність держави реально повернуто 148 га земель.

За наслідками вказаних навчальних заходів, начальник управління прокуратури області Тетяна Стоянова зазначила, що добросовісне здійснення представницької діяльності, здатне переконати суспільство у необхідності такої конституційної функції прокуратури.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1419