Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2020

У Вознесенську засуджено неповнолітнього та 27-річного чоловіка, які до смерті побили місцевого жителя

                     

Вироком Вознесенського міськрайонного суду двох осіб – 16-річного хлопця та 27-річного раніше судимого чоловіка,  визнано винними у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 121 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 та 7 років відповідно.

Трагічна подія сталася у вересні 2018 року у м. Вознесенськ. Двоє неповнолітніх вирішили  з’ясувати  особисті стосунки з 48-річним чоловіком, який на думку одного із зловмисників образив його дівчину. Хлопці, розбивши вікно, ввійшли до будинку, де перебували потерпілий та двоє його знайомих.

Хлопці почали відразу розмову з кулаків, по черзі наносячи удари потерпілому. Невдовзі до них приєднався один із дорослих знайомих потерпілого, який був у будинку та вони вже втрьох по черзі почали бити потерпілого руками та ногами, стрибали по грудній клітині.

Згідно висновків судово-медичних експертиз потерпілому було спричинено не менше 40 травматичних дій, серед яких множинні переломи 12 ребер, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, які згодом призвели до смерті потерпілого.

Ювенальним прокурором надано неспростовні докази вчинення ними злочину. Суд підтримав принципову позицію прокуратури та призначив покарання, співмірне тяжкості скоєного злочину.

Матеріали кримінального провадження стосовно ще одного фігуранта, який на момент скоєння злочину не досяг віку кримінальної відповідальності за цією статтею,  тобто 14 років, виділено в окреме провадження. Судовий розгляд триває.  
 
За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1447