Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2020

У прокуратурі обговорили запуск інституту кримінальних проступків та механізм їх розслідування (ФОТО)

                   

У прокуратурі області у режимі відеоконференцзв’язку проведено навчально-методичний семінар за темою «Інститут кримінальних проступків та механізм їх розслідування у формі дізнання, законодавче регулювання» за участю прокурорів регіональної та місцевих прокуратур, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням.

Проведення семінару обумовлено тим, що з 1 липня 2020 року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», яким запускаються в дію інститут проступків та інститут дізнання.

Під час заходу досконально опрацьовано та обговорено законодавчі зміни в Кримінальному кодексі України у зв’язку із введенням інституту проступків та новели кримінального процесуального законодавства, що стосуються забезпечення розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень щодо проступків. Звернуто увагу на особливості та нюанси перехідного періоду введення інституту проступків та дізнання.

Наголошено керівникам місцевих прокуратур на необхідності вжиття невідкладних заходів, направлених на забезпечення практичної підготовки прокурорів та відповідних підрозділів ввірених прокуратур до виконання повноважень процесуального керівництва із урахуванням законодавчих змін, проведення спільних робочих нарад із відповідними підрозділами Національної поліції.  

Практичне застосування цих інститутів сприятиме забезпеченню швидкого розслідування кримінальних правопорушень невеликої тяжкості та зменшенню навантаження на слідчих органів досудового розслідування.

Водночас якісне та ефективне застосування нових норм матеріального та процесуального кримінального закону залежить від належної підготовки прокурорів як процесуальних керівників у кримінальному провадженні.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1437