Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2020

Вкотре прокуратура змушена у суді доводити протиправність рішень органу місцевого самоврядування, яке дозволяє забудовувати рекреаційні території міста Миколаєва

                         

На початку  2018 року судами різних інстанцій, за позовом прокурора, вже надавалась оцінка законності рішення Миколаївської міської ради про затвердження плану зонування території міста Миколаїв.

Суди погодились з доводами прокурора про порушення міською радою  вимог законодавства, при розробленні, погодженні, затвердженні містобудівної документації та неврахування громадських інтересів щодо недопущення зміни функціонального призначення зелених насаджень та рекреаційних територій міста.

Натомість, Миколаївською міською радою, встановлені судами порушення не враховані, заходи до приведення містобудівної документації у відповідність до вимог чинного законодавства України не вжиті та в черговий раз прийнято незаконне рішення від 17.05.2018 №36/13 «Про затвердження Плану зонування території міста Миколаєва».

Оскаржуваним рішенням міська рада допускає можливість використовувати рекреаційні території, зони відпочинку громадян для незаконної забудови та здійснення господарської діяльності  фізичними та юридичними особами.

Відтак, з метою збереження зелених зон та попередження незаконної забудови земель міста Миколаєва до Миколаївського окружного адміністративного суду прокуратурою області пред’явлено позов про визнання протиправним та скасування вказаного рішення Миколаївської міської ради.

Довідково: містобудівна документація є основою для вирішення питань щодо вилучення (викупу), передачі (надання) земельних ділянок, розміщення і будівництво об’єктів житлово-комунального, промислового, транспортного та іншого призначення (Закони України «Про основи містобудування», «Про охорону земель», «Про регулювання містобудівної діяльності»).
   

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1237