Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2020

Повідомлено про підозру двом жителям Одеси, які незаконно заволоділи корпоративними правами та майном суб’єктів господарської діяльності на суму понад 33,7 млн грн

                    

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенської місцевої прокуратури та з урахуванням зібраних беззаперечних доказів, двом жителям м. Одеса, віком 44 та 48роки, повідомлено про підозру у протиправному заволодінні майном підприємств, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 206-2 КК України).

За версією слідства, в період 2018 - 2019 року, вказані особи за попередньою змовою, шляхом складання та внесення завідомо  неправдивих відомостей до установчих документів, протоколів зборів засновників та їх незаконної реєстрації за допомогою особистих ключів електронно-цифрового підпису державних реєстраторів з ознаками фіктивності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, незаконне заволоділи корпоративними правами та майном 4 суб’єктів господарської діяльності з добування корисних копалин місцевого значення (пісок) та виробництва спирту, розташованих у Вознесенському районі та в місті Києві.

Внаслідок незаконних дій вказаних осіб, власникам корпоративних прав та суб’єктам господарювання завдано матеріальних збитків на загальну суму понад 33,7 млн грн.

На даний час до суду скеровано погоджені прокурором клопотання слідчого про обрання запобіжних заходів підозрюваним особам.  

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1688