Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

Працівники прокуратури постійно підвищують свій професійний рівень (ДІАГРАМА)

                               

У п’ятницю, 19 червня 2020 року, управлінням представництва інтересів держави в суді регіональної прокуратури  організовано та проведено семінар щодо реалізації прокурором повноважень при забезпеченні участі в розгляді адміністративних справ, пов’язаних з корупцією.

Участь у семінарі взяли заступники керівників місцевих прокуратур та прокурори, які відповідно до розподілу обов’язків приймають участь в розгляді адміністративних справ, пов’язаних з корупцією.

Відкрив навчальний захід виконувач обов’язків прокурора Миколаївської області Денис Фальченко, який наголосив на основних засадах прокурорської діяльності у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження. Очільник відомства звернув увагу присутніх на те, що якісна участь прокурорів в суді є однією з ключових складових дотримання законності під час судового процесу, у тому числі запорукою доведення винуватості осіб, що притягаються до відповідальності.

У ході семінару обговорено проблемні питання практичної діяльності у цій сфері, пов’язані у першу чергу з відсутністю чітко визначених вимог законодавства, а також сталої судової практики з розгляду зазначеної категорії справ. Зосереджено увагу учасників семінару не незмінності позиції стосовно обов’язкового притягнення осіб, винних у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією до передбаченої законом відповідальності та вжиття заходів до усунення негативних наслідків, спричинених такими діями.

Загалом, упродовж цього року прокурорами забезпечено участь у розгляді судами 71 протоколу про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами розгляду протоколів адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 36 осіб (у минулому році штрафи накладено на 21 особу).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


кількість переглядів: 1584