Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно працівників Миколаївської міської ради, які налагодили хабарницьку схему

                          

Заводським відділом Миколаївської місцевої прокуратури № 1 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно в.о. начальника управління з контролю за ремонтом, реконструкцією, будівництвом, газифікацією комунальних об’єктів та житла і водія Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради,  які обинувачуються у систематичному отриманні неправомірної вигоди.

За версією слідства, чиновниця, зловживаючи службовим становищем, організувала схему вимагання та одержання від представників підрядних організацій неправомірних вигод за сприяння у підписанні актів виконання робіт, що виражалося у не проведенні або не належному проведенні перевірки якості та обсягів виконаних робіт. У подальшому, отримані кошти вона передавала водію, який переховував їх у заздалегідь відведеному місці.

У ході розслідування встановлено 5 епізодів отримання неправомірної вигоди  на загальну суму 30 тис грн, які були вилучені під час обшуку у грудні 2019 року.

Дії посадової особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди, вчинено за попередньою змовою групи осіб, вчинене повторно), дії водія - за ч.5 ст.27 ч.3 ст.368 КК України (пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, вчиненою за попередньою змовою групи осіб, вчинене повторно).

Також, за результатами здійснення досудового розслідування обвинувальні акти стосовно трьох осіб, які надавали неправомірну вигоду за підписання актів виконаних робіт (ч.1 ст.369 КК України), вже скеровано до суду, стосовно двох осіб - розслідування триває.  

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1576