Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2020

У І півріччі 2020 року до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 5 злочинних угруповань, якими вчинено 55 кримінальних правопорушень

                             

Наслідком спільної скоординованої роботи керівників прокуратури Миколаївської Управління Служби Безпеки України в області, ГУ Нацполіції в області є активізація протидії організованій злочинності, що дала позитивний результат. 

Так, упродовж І півріччя 2020 року за результатами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 5 злочинних угруповань у складі 21 особи, якими вчинено 55 кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, шахрайство, вимагання та у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.  

Зокрема, завершено розслідування стосовно 4 членів організованої групи, які шляхом складання та видачі офіційних документів - видаткових, товарно-транспортних і податкових накладних від імені суб’єктів підприємницької діяльності умисно ввели в обіг небезпечну та неякісну продукцію, що забезпечило її безперешкодне постачання до навчальних закладів м. Миколаєва на суму майже 3 млн. грн.

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи, які шляхом обману заволоділи грошовими коштами 19 потерпілих на загальну суму 573 тис. грн., які мали на меті придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку.

Затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 4 членів злочинної групи, які у період з листопада минулого року по січень поточного року, із застосуванням насильства та незаконного позбавлення волі, вимагали у приватного підприємця грошові кошти та майно в рахунок погашення неіснуючого боргу, спричинивши останньому збитків на загальну суму 119 тис. грн.

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи, які збували на території міст Миколаєва і Одеси наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби «метадон» і «димедрол», шляхом здійснення так званих «закладок».

Також, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які у складі організованої групи, реалізуючи свій умисел на отримання прибутку, незаконно посіяли та вирощували 29 рослин роду конопель на дачній ділянці, розташованій у одному із садівничих товариств Миколаївської області.

Разом з цим, триває досудове розслідування у ще 4 кримінальних провадження щодо організованих груп, які займались виробництвом амфетаміну у власних лабораторіях, з метою його збуту та збутом наркотичних засобів і психотропних речовин через створені канали у месенджері «Telegram». 

Ужито заходів до розгляду судом кримінального провадження щодо організованої групи. Так, вироком Корабельного районного суду м. Миколаєва за результатами розгляду обвинувального акту підтверджено наявність в діях 4 осіб кваліфікуючої ознаки «вчинення злочину у складі організованої групи», зловмисників визнано винними за вчинення наркозлочинів та призначено покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі  з конфіскацією ½ майна (40 тис. грн. звернуто у дохід держави).
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1559