Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2020

За принципової позиції прокуратури скасовано незаконне судове рішення про виправдання особи за підроблення документів та використання підроблених документів

                            

За принципового реагування прокуратури області Миколаївський апеляційний суд задовольнив апеляцію державного обвинувача на виправдувальний вирок Арбузинського районного суду від 24.01.2019, яким особу виправдано за ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, та повернув справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

У вказаній справі органом досудового слідства обвинувачуються 36-річний житель Арбузинського району у тому, що у грудні 2013 року навмисно вніс завідомо неправдиві відомості до протоколу загальних зборів членів фермерського господарства, в подальшому на підставі цього протоколу вніс зміни до установчих документів, здійснив переєстрацію фермерського господарства в інше, де став головою, набувши певних прав та обов’язків та звільнивши з посади колишнього голову.

Суд першої інстанції, виправдовуючи чоловіка за підроблення документів та використання підроблених документів, дійшов висновку про недоведеність в його діях складу кримінальних правопорушень.

Колегія суддів Миколаївського апеляційного суду, задовольняючи апеляційну скаргу прокурора, зазначила про невідповідність висновків суду першої інстанції, викладених у судовому рішенні, фактичним обставинам кримінального провадження, оцінці доказів сторони обвинувачення без належного розгляду всіх обставин справи в їх сукупності, допущенні істотних порушень вимог кримінального процесуального закону.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1684