Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2020

Повідомлено про підозру організатору та членам злочинної групи, які виготовляли та розповсюджували фальсифікований алкоголь (ФОТО)

                                

За процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області та з урахуванням зібраних у ході досудового розслідування беззаперечних доказів, слідчими Слідчого управління ГУ ДФС в Миколаївській області повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом незаконного зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, незаконне виготовлення алкогольних напоїв, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, нелегальний бізнес у жовтні 2019 року організував 48-річний житель м. Миколаєва, до якого залучив ще трьох жителів м. Миколаєва, віком 27, 35 та 44 роки. Підозрювані здійснювали незаконне придбання спирту у невстановлених осіб, з якого виготовляли алкогольні напої (горілку, коньяк) та продавали їх на території Миколаївської та Кіровоградської областей.

Підпільне виробництво та зберігання фальсифікованої продукції здійснювалося у спеціально обладнаних складських приміщеннях, боксах та гаражних приміщеннях.

У ході проведення 30 санкціонованих судом обшуків за місцями мешкання фігурантів, в автомобілях, складських приміщеннях правоохоронцями вилучено понад 10500 л спирту та спиртової суміші, грошові кошти в сумі понад 800 тис. грн, понад 180 пляшок горілки, фасованої в скляні пляшки, без марок акцизного податку та з марками, що мають явні ознаки підробки, обладнання для виробництва, помпи для перекачування спирту, тара, спиртометри, мірні ємкості, ароматизатор «Коньяк» та ін. Також за місцями мешкання фігурантів виявлено та вилучено вогнепальну зброю та набої до неї.

У червні 2020 року їх злочинна діяльність була припинена працівниками Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області та співробітниками СБУ в області.

Проводиться комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1614