Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

За втручання прокуратури підприємець сплатив до бюджету 43 тис грн збитків, завданих самовільним зайняттям земельної ділянки

                          

Завдяки вжитим Вознесенською місцевою прокуратурою заходам, судовим рішенням зобов’язано підприємця з м. Нова Одеса сплатити до бюджету  43 тис. грн. збитків, заподіяних самовільним зайняттям земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 40 га, розташованої в межах Новопетрівської сільської ради Новоодеського району.

Установлено, що підприємець за відсутності правоустановчих документів самовільно засіяв соняшником зазначену земельну ділянку,  за що був притягнутий до адміністративної відповідальності. При цьому, нараховані порушнику збитки заподіяні внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки у розмірі 43 тис грн до бюджету у добровільному порядку не відшкодовано.

У зв’язку з цим, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом до про стягнення до місцевого бюджету шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, який був підтриманий судом першої та апеляційної інстанцій.

На даний час кошти у розмірі 43 тис грн стягнуто на користь місцевого бюджету та можуть бути використані на потреби громади.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1619