Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2020

Прокуратура продовжує реагувати на незаконне надання у приватну власність земельних ділянок у курортній зоні «Рибаківка»

                         

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 до суду пред’явлено позов про скасування розпорядження Березанської райдержадміністрації щодо безоплатного надання у приватну власність громадянину  земельної ділянки площею 1000 кв. м. вартістю майже 300 тис грн, розташованої у курортній зоні «Рибаківка», для індивідуального дачного будівництва.

Вказаний позов подано у зв’язку з тим, що районна адміністрація при прийнятті розпорядження порушила вимоги земельного та водного законодавства. Зокрема, землі прибережної захисної смуги повинні перебувати виключно у державній та комунальній власності та можуть надаватися фізичним та юридичним особам лише у користування для спеціально визначених цілей (розміщення баз відпочинку, пансіонатів, пляжів тощо). 

Ураховуючи викладене, прокуратура у суді вимагає скасувати незаконне розпорядження, визнати недійсним державний акт на право власності на земельну ділянку та зобов’язати повернути її у власність держави.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1576