Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2020

Прокуратура вимагає повернути державі пасовища вартістю 1,3 млн грн

                                

Врадіївським районним судом відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області до місцевого жителя про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки площею майже 24 га вартістю 1,3 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що в 2015 році між Головними управлінням Держгеокадастру у Миколаївській області та фізичною особою було укладено договір оренди земельної ділянки площею в межах території Врадіївської селищної ради Миколаївської області. Земельну ділянку передано для використання у якості пасовища, що виключає можливість здійснення засівання землі сільськогосподарськими культурами.

Не зважаючи на умови договору, орендарем земля впродовж 2017-2020 років використовувалась для ведення товарного сільськогосподарського виробництва - вирощування сільськогосподарських культур (пшениці та інших), що суперечить умовам договору та цільовому використанню землі.

З метою усунення порушення та в зв'язку із невжиттям органом контролю, який одночасно є орендодавцем, заходів до самостійного звернення з позовом до суду, місцевою прокуратурою подано відповідний позов.

За інформацією Первомайськоі місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1381